Vastuullista kosmetiikkaa

Taika on eettistä ja vastuullista, Suomessa valmistettua kosmetiikkaa. Olemme tehneet tärkeät valinnat puolestasi, jotta sinä voit vain nauttia ihanasta, ympäristöystävällisestä ja vastuullisesta kosmetiikkaelämyksestä! Kestävä kehitys, luonto ja eläimet on huomioitu Taikan kaikissa tuotantovaiheissa ja koko elinkaaressa. 

 

SERTIFIOITU

Taikalla on Ecocertin myöntämä Cosmos Natural -luonnonkosmetiikkasertifikaatti. Se tarkoittaa, että vähintään 95 % tuotteissa käytetyistä ainesosista on oltava luonnollista alkuperää. Taikan tuotteissa käytetyistä ainesosista vähintään 98 % on luonnollista alkuperää.

Sertifikaatti ei kuitenkaan kerro vain tuotteen ainesosista, vaan takaa, että tuotteen koko elinkaari valmistuksesta kuljetukseen ja loppukuluttajan käyttöön on mahdollisimman ekologinen. 

Sertifiointitaho valvoo tuotteiden raaka-ainevalintoja, reseptejä, tuotantoa, pakkauksia, markkinointia ja toimitusketjua. Ympäristöystävällisyys huomioidaan läpi koko ketjun. 

Ecocert on maailman tunnetuimpia ja luotetuimpia sertifiointiorganisaatioita. Cosmos Standard on Ecocertin ja neljän muun eurooppalaisen sertifiointitahon luoma yhtenäinen sertifiointistandardi, joka on luotu helpottamaan luonnonkosmetiikan määritelmää. 

VEGAANINEN

Taika rakastaa eläimiä! Taika-tuotteissa ei käytetä mitään eläinperäisiä ainesosia ja ne ovat 100 % vegaanisia. 

HIILINEUTRAALI

Olemme ylpeästi hiilineutraalia kosmetiikkaa! 

Taikan valmistaja, suomalainen Oy Transmeri Ab, on sitoutunut tuottamaan Taika-tuotteet mahdollisimman vähäpäästöisesti ja hiilijalanjälki minimoidaan jo tuotannossa. Taika-tuotteet valmistetaan lähellä – omalla tehtaallamme Vantaan Piispankylässä. Tehtaalla käytetään 100-prosenttisesti vihreää sähköä ja uusiolämpöä, joista ei synny hiilidioksidipäästöjä.

Käyttämämme pakkaukset ovat kierrätysmuovia tai kasvipohjaista muovia, ja kaikki Taika-tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä. Emme käytä lainkaan ulkopakkauksia. 

Ihan kaikki tuotteen elinkaaressa ei kuitenkaan voi olla 100 % puhdasta, joten hyvitämme loput yhteistyössä Compensate-säätiön kanssa. Vuonna 2021 Taika-sarjan hiilijalanjälki oli 25 000 hiilidioksidiekvivalenttia. Kun hyvitämme tämän Compensate-säätiön kautta, se vastaa 41 tonnia ilmakehästä poistettua hiilidioksidia. Vaikutus on verrannollinen esimerkiksi seuraaviin:

738 neliömetriä suojeltua sademetsää

338 351 kuppia kahvia

tai noin neljän suomalaisen vuosittainen hiilijalanjälki

Takaisin ylös