Vastuullista kosmetiikkaa

Olemme tehneet tärkeät valinnat puolestasi, jotta sinä voit vain nauttia ihanasta ja vastuullisesta kosmetiikkaelämyksestä!

SERTIFIOITU

TAIKALLA on Ecocertin myöntämä Cosmos Natural –luonnonkosmetiikkasertifikaatti, joka takaa, että vähintään 95 % tuotteissa käytetyistä ainesosista on oltava luonnollista alkuperää. TAIKAN tuotteissa käytetyistä ainesosista 98-100 % on luonnollista alkuperää. 

Sertifikaatti ei kuitenkaan kerro vain tuotteen ainesosista, vaan takaa, että tuotteen koko elinkaari valmistuksesta kuljetukseen ja loppukuluttajan käyttöön on mahdollisimman ekologinen.  

Sertifiointitaho valvoo tuotteiden raaka-ainevalintoja, reseptejä, tuotantoa, pakkauksia, markkinointia ja toimitusketjua. Ympäristöystävällisyys huomioidaan läpi koko ketjun.  

Cosmos Standard on Ecocertin ja neljän muun eurooppalaisen sertifiointitahon luoma yhtenäinen sertifiointistandardi, joka on luotu helpottamaan luonnonkosmetiikan määritelmää.  

VEGAANINEN

TAIKA -tuotteissa ei käytetä mitään eläinperäisiä ainesosia ja ne ovat 100 % vegaanisia. 

 

TUOTESARJAN TUOTANNON PÄÄSTÖT OVAT KUMOTTU

Olemme sitoutunut tuottamaan TAIKA-tuotteet mahdollisimman vähäpäästöisesti ja hiilijalanjälki minimoidaan jo tuotannossa. Kotimaiset TAIKA-tuotteet valmistetaan lähellä – pääosin omalla tuotantolaitoksellamme Vantaan Piispankylässä. Tuotantolaitoksella käytetään 100-prosenttisesti vihreää sähköä ja uusiolämpöä, joista ei synny hiilidioksidipäästöjä.  

Kumoamme tuotannossa syntyneet väistämättömät päästöt. TAIKA-tuotesarjan vuonna 2023 tuotettujen tuotteiden päästöt 38,6 tCO2e on kumottu hankkimalla 60 sertifioitua ilmastoyksikköä TIST-ohjelmaan (The International Small Group and Tree Planting Program) kuuluvasta ugandalaisesta metsittämishankkeesta (VCS 005). Lue lisää hankkeesta: https://registry.verra.org/app/projectDetail/VCS/993. Tuotekohtaiset hiilijalanjälkilaskelmat on tehty vuosina 2022-2024.

Käyttämämme pakkaukset ovat kierrätysmuovia tai kasvipohjaista muovia, ja kaikki TAIKA-tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä. 

VASTUULLINEN TUOTANTOTAPA

Tuotantolaitos panostaa aktiivisesti ja suunnitelmallisesti ympäristöasioihin. Tuotantolaitoksella  suoritetaan vuosittain ISO-sertifikaattien auditointi (ISO 9001 -laatustandardi, ISO 14001 –ympäristöjärjestelmä, ISO 22716 -kosmetiikan hyvät tuotantotavat) ja Ecocert-luonnonkosmetiikan sertifiointi. 

KOTIMAISTA TUOTANTOA VIHREÄLLÄ ENERGIALLA 

Tuotantolaitoksellamme käytetään vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköenergiaa ja kiinteistön lämmitykseen ympäristöystävällistä uusiolämpöä, jonka päästöt ovat 0 kg/MWh. Olemme myös sitoutunut kemianteollisuuden koordinoimaan Responsible Care -vastuullisuusohjelmaan.  

BIOHAJOAVUUS

TAIKAN käsisaippuassa ja suihkugeelissä on biohajoava koostumus⁠. 

KOTIMAISUUS

Tuotteillemme on myönnetty Suomalaisen Työn liiton Avainlippu, joka kertoo, että tuotteet ovat valmistettu Suomessa.  

KIERRÄTETTÄVYYS

Käytetyt tyhjät pakkaukset voidaan kierrättää pakkauksen ohjeiden mukaisesti.  

 

 

Takaisin ylös